Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Installation av öppen fiber i Fabos lägenheter

Fabo framtidsanpassar sina lägenheter.

För att du ska få tillgång till det ständigt ökade utbudet av digitala tjänster kommer öppen fiber installeras i din lägenhet i början av januari 2017.

Det ger dig snabbare internetuppkoppling och du får ökad valfrihet genom att fritt kunna välja tjänsteoperatör och därmed kunna anpassa utbudet efter dina behov.

För att kunna utföra detta arbete behöver ett extra uttag monteras i din lägenhet. Detta arbete kommer att påbörjas i januari 2017. Extrauttaget kommer att kopplas som en förlängning från det befintliga uttaget till ett nytt som placeras nära antennuttaget i vardagsrummet.

Installationen görs under veckorna 3-9 under 2017 i följande steg.

  1. Besöket aviseras genom att du får en lapp i brevlådan cirka en vecka i förväg. Montören tar kontakt med dig. På lappen står det kontaktuppgifter, både till montören och till kontaktperson på Fabo. För att underlätta arbetet skall ni fylla i bifogad kvittering som innebär att entreprenören får använda huvudnyckel om ni inte är hemma för att komma in i er lägenhet och utföra installationen.

  2. Inför besöket i er lägenhet ska ni flytta era möbler en bit bort från väggen i vardagsrummet där er antenn sitter så det går att göra kabeldragningen samt montera uttaget.

  3. Uttaget installeras i er lägenhet av Telias entreprenör Ericsson LSS tillsammans med en underentreprenör, Blacklink. Montörerna bär klädsel med Ericssons logotype och de har självklart id-kort att visa.

  4. Senare under nästa år omvandlas (eller ”migreras” som det heter) er fastighet till öppen fiber och ni kan välja tjänsteoperatör. Ni kommer att få information om vilka tjänsteoperatörer ni kan välja i samband med installationen. Vill ni behålla Telia, som ni har idag, kan ni göra det.

Montörerna har stor erfarenhet av sådana här installation och ska göra allt för att arbetet ska flyta på så smidigt som möjligt. Ni kan läsa mer om öppen fiber i Fabos tidning Hemkänslalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Obs! Alla lägenheter berörs av detta då det nuvarande nätet kommer att stängas ned under 2017.

Kontaktperson på Fabo är Tomas Gustavsson, ni når honom på tomas.gustavsson@fabo.se eller tel. 0346-88 66 28.