Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Våra kundvärdar

Har du några frågor som du vill ställa till din kundvärd?

Här hittar du några av de vanligaste frågorna i mötet med hyresgästerna.

Det är kallt i lägenheten, elementen är kalla, har de gått sönder?

– Frågan om inomhustemperaturen är den vanligaste frågan vi får på hösten och vintern. Efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen ska temperaturen i lägenheterna vara 20 grader. Efter sommaren och en lagom varm höst så upplevs det plötsligt att det är kallt inomhus trots att temperaturen är 20 grader. Elementen styrs av en termostat och är det över 20 grader eller mer då stängs de av. Elementen är inte trasiga, sjunker temperaturen sätts de igång igen.

Du kan mäta temperaturen inomhus, men tänk på att billiga termometrar är inte särskilt exakta och att inte sätta termometern vid ett fönster eller hänga den på en yttervägg, då dessa kan sprida kyla. Misstänker du ändå att det är ett problem med värmeelementen så hör av dig till oss, vi kollar självklart alla anmälningar.

Får jag måla om själv?

– Visst får du göra det, men det ska vara snyggt och fackmanna-mässigt gjort. När du ska flytta ifrån lägenheten gör vi en besiktning och är det oprofessionellt målat kan du bli ersättnings-skyldig för en ommålning.

Vad händer om jag tappar nyckeln?

– Om du tappar en nyckel kan du mot en kostnad beställa en kopia av Fabo, men risken är att den borttappade nyckeln finns i omlopp. Du kan istället beställa ett cylinderbyte, då får du tre nya nycklar. Om du beställer en kopia står det kvar i registret och du måste ändå betala för ett cylinderbyte när du flyttar. Behövs det bytas flera cylindrar tillkommer en extra kostnad per cylinder.

Får min granne grilla på balkongen?

– Om din granne har en el-grill är det ok att grilla på balkongen. Kolgrill får absolut inte användas på grund av brandfaran. Även om det är tillåtet att grilla med el-grill på balkongen, måste man visa hänsyn mot sina grannar. Man måste tänka på att inte rökos stör grannen. Att grilla flera gånger i veckan är inte något vi rekommenderar.

Får jag hyra ut min lägenhet till turister?

Nej, det får man inte. Har du inte Fabos godkännande för andrahandsuthyrning, klassas det enligt hyreslagen som olovlig andrahandsuthyrning och du riskerar att förlora din lägenhet. Så gör det inte! Har du frågor gällande andrahandsuthyrning kontakta uthyrningen så allt går rätt till.

Jag vill ha blommor på min balkong finns det några regler?

Blomsterlådan får inte hänga utanför balkongen. Allt måste vara på insidan för att säkra för de som bor under balkongen. Tänk på när du vattnar blommorna att göra det under uppsikt så det inte rinner ner till grannen. Det kan förstöra din grannes inredning och golv.

Får man spela boll i bostadsområdet?

Ja, man får spela boll på de ytor som är avsedda för detta. Men vi ber er föräldrar att ha era barn under uppsikt. Vi har haft några tråkiga incidenter där det spelats boll på gårdarna och fönster-rutorna har gått sönder, då barnen riskerar att skära sig på glaset. Bollar på fasaden är inte heller bra, varken för fasaden eller de som befinner sig inne i sin lägenhet. Men vi gillar aktiva barn så visa dina barn var de kan spela utan att störa eller förstöra.