Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Byggstart för kvarteret Svärdet

Pressmeddelande 2017-12-12

Fabos vision för Kvarteret Svärdet är att bygga ett nytt kvarter med bostäder och lokaler på fastigheten.

Med anledning av att inga anbud inkom gällande byggnation på kvarteret Svärdet lades bygglovet vilande i början av hösten 2017 – tills nu. Anbud har inkommit och kontrakt har skrivits. Upphandlingen har tillfallit entreprenör MTA Bygg och Anläggning.

Tillsammans med Falkenbergs kommun strävar det kommunala bostadsbolaget efter fler bostäder och attraktiva bostadsmiljöer. Detta kommer ske i samarbete med MTA Bygg och Anläggning som besitter gedigen erfarenhet och som arbetar nyskapande och långsiktigt. Byggnationen på kvarteret Svärdet kommer resultera i nya lägenheter och lokaler vilket kommer medverka till Falkenbergs stadsutveckling. Därigenom fortsätter Fabo även strävan att uppnå sitt mål att skapa 500 nya bostäder fram till år 2025.

Detta är ett roligt projekt som kommer medverka till en betydelsefull utveckling av Falkenberg då kvarteret Svärdet kommer bidra med ett angeläget tillskott av små lägenheter i centrum samt nya lokaler. Det är ett viktigt och spännande steg i stadsutvecklingen säger Charlott Ljungblom, projektledare på Fabo.

Planerad byggstart är våren 2018.