Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Nya intryck på Sloalyckan

Pressmeddelande 2018-01-25

Nu kan man se lampskärmar uppsatta på Sloalyckan som ett resultat från det arbete som Fabo genomförde med barn och unga under våren 2017. Välkommen till ”Mitt vardagsrum”.

 

Under våren 2017 genomfördes ett dialogarbete där personal från
Fabo hade diskussioner och workshops med barn och unga från Sloalyckan för att ta in åsikter och kunskaper gällande området. Detta som ett led i arbetet med utvecklingen av Sloalyckan. Det som framkom var att både barn och unga upplevde Sloalyckan som mörkt och otryggt. Därför kom fokus att ligga på hur Fabo
tillsammans med barn och unga kan skapa ett mer hemtrevligt och tryggare Sloalyckan.

Idén om lampskärmar kom från Göteborg där sådana har varit uppsatta i Vasaparken. Lampskärmarna gav en mjuk och behaglig stämning och de blev populära då människor valde att gå genom parken under lampskärmarna för upplevelsen utav dem. Platsen kom att befolkas och upplevdes därmed som tryggare. En idé föddes om att göra ett liknande projekt med barn och unga på Sloalyckan, där barn och unga som bor där hjälper till att smycka och klä lampskärmarna.  

Förhoppningen med detta projekt är att skapa en känsla av tillhörighet och delaktighet samtidigt som barn och unga kan genom detta känna ansvar för sitt bostadsområde.

Utsmyckningen av skärmarna har skett i samarbete med konstnären som gjort skärmarna i Göteborg.