Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Brand på Tröingebergsvägen

Under natten mellan fredag och lördag larmades räddningstjänst till en av Fabos fastigheter på Tröingebergsvägen.

När Räddningstjänsten kom till platsen hade en fullt utvecklad brand uppstått i en lägenhet. Branden släcktes omgående efter att räddningstjänsten anlänt och efter det genomsöktes hela fastigheten. Ingen personskada skedde.

I nuläget finns ingen bekräftad orsak till branden. Branden var begränsad till en bostadslägenhet men intilliggande lägenhet fick följdskador på grund av rökutveckling. De hyresgäster vars boende bedömdes som drabbade har evakuerats. Sanering av trapphus och lägenhet har påbörjats och när Fabo vet hur lång tid saneringen kommer ta, kommer de berörda hyresgästerna bli kontaktade för att få information om när de kan återvända till sin lägenhet.

Vi på Fabo till tacka hyresgästerna för deras samarbete och snabba agerande. Dessutom vill vi uppmana och uppmuntra våra hyresgäster att kolla sina brandvarnare så dessa fungerar – om inte, kontakta felanmälan antingen på telefonnummer 0346-88 66 25 eller hemsidan fabo.se. Kolla gärna på Boverkets hemsida, boverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för mer information gällande rutiner och viktig information kring brandvarnare och annat brandskydd. Ni kan också i förebyggande syfte inskaffa er brandfilt och brandsläckare för ytterligare brandskydd.

Vid t.ex. brand eller annan skada på lägenheten går skadat lösöre (exempelvis möbler, husgeråd etc.) på hemförsäkringen. Så ifall lösöre skadas som t.ex. händelsen under natten mellan fredag och lördag ska ni kontakta ert försäkringsbolag för att få hjälp. Fabo ansvarar inte för skadat lösöre.